Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var på den tiden



Det var på den tiden
När barn var skam
Då de inte kom som ”rätt till”
Inom äktenskapet
2 norska brödet kom till Hälsingland
och den ena blev kär
Ja eller vad man ska säga
”Lannaarvan” blev med barn i alla fall
men han tyckte inte arvet var
nog….
Ja för att ta henne och barnet

Den andra brodern
Han tyckte dock att hans bror
Betett sej som ett svin
Så han stannade och började hjälpa henne
Med allt möjligt
Och han blev kär i henne
De gifte sej och han blev far
Och vart det hela livet ut
Och gift hela livet ut med….

Vissa sagor
Slutar lyckligt…
Men man kan undra lite om brodern
Nån gång, skämdes…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 137 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-29 21:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO