Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OPLANERAD VERKAR BARNETS VÄG...



Oplanerad verkar barnets väg över köksgolvet
målet är detaljer
Över golvet leker själva livet amok
och ingenting annat existerar

Den ende som kan störa detta magiska
är jag... förstås
Jag vet att var stund har sin tid
jag är vuxen och trist
jag har tider att passa
och min roll är att begränsa

Oplanerad, smaka på ordet
likt naturens oärliga oskuldsfullhet
ljuger också barnets framfart
Oplanerad
nej sjutton heller
Naturen har full koll
det har också barnet

Men tillsynes oplanerad...
okej då.
men barnet vet inte om det
vet inget om sin styrka

och inte heller om sin svaghet




Fri vers (Fri form) av Anders Nordlander VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-06-04 15:33



Bookmark and Share


  aol
en klok fin skrift,
2010-06-05

  lycksele
Ännu en bra fundering Anders.

"Oplanerad
nej sjutton heller
Naturen har full koll
det har också barnet

Men tillsynes oplanerad..."

Barnet vågar släppa loss och vara öppen för stundens möjligheter. Det är också sant att livet självt har sina ramar, begränsningar. Även då livet levs i full frihet. Djur och barn kan konsten att leva.
Problemet med vuxna är att vi förlorat förmågan att lita på ett mer fritt och oplanerat liv.
Men det är faktiskt så att ju mer vi planerar in, desto mer begränsar vi vad livet kan ge oss. Till synes av en slump. Men mycket ofta ska vi finna en god mening och ett gott syfte i det som sker 'slumpvis'. Vi kan få det vi verkligen behöver!
2010-06-04

  Anna*
Fint och ömt om barnet som är helt beroende av sina vårdare för även om målet är klart kan inte barnet förutsäga vad som händer . Det är den vuxnes roll...
2010-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP