Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

må illa kan man göra på många ställen




knävecken

 

 

 

nej jag går inte på sagor och sägner

utan bevis som fäller mig i knävecken

utan nån måtta av förnuft

jag går inte

i spinn för en hint av nåt slikt tecken

förstått

omen hit och omen dit det går för många män

i andras sandaler och skvaler om

rosa spetsar och gröna bersåer och här

ristar jag sten

 

annars slinter det sävligt i vassen

och vattnet är svalt men jag går inte

på slika historier och det tar på stassen på kompassen

på passen att resa så långt

nej jag går inte

 

för mångt och mycket är allt redan fång't i

andra krönikor som har bön i korsverkan

utan kors och det rullas ögon för mindre

slams än resterna på max paxade av bonden bredvid

nej jag går inte inte rullar heller så sams

det blir vi nog aldrig om tron

 

att bullar ska skäras på tvären

och bären ska plockas på natten för låganade månar

och annat trams

jag går inte nej attan jag gör

inte springer heller för gazellen har spjälkat alla benen på alla ställen

och fällen vid brasan har nån trampat på så jag går inte

förrns det mås illa i knävecken

jag får inte

 

för skräcken är större

än graalen är stor i kapellet

 

när vasen vänder sig avig

 

jag hoppar istället

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-21 17:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri