Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om folk i länder som förtrycks av andra och om hur vi Européer reagerar.


Parler de l'espoir

Parler de l'espoir 

Il s'agit d'un désespoir 
Dans certains pays

Une terreur
Que nous ne pourrons jamais imaginer
Ils subissent la peur du qoutidien
Mais ils n'ont jamais perdu l'espoir 
Car ces braves gens sont courageux

Ils savent qu'il faut battre 
pour survivre
Dans leur quotidien 

Mais nous 
Dérangés
Par leur vie 
Nous disputons 
À cause de leur vie en péril 
-----------------------------
Prata om hoppet

Det handlar om en hopplöshet
I vissa länder

En terror
Som vi aldrig kommer att kunna föreställa oss
De förtrycks av skräcken i vardagen
Men de har aldrig förlorat hoppet
Ty dessa goda människor är modiga

De vet att man måste slåss 
För att överleva
I deras vardag

Men vi
Störda
Av deras liv
Vi disputerar
På grund av deras liv i fara

Maria Thunholm
Paris le 9 juin 2010




Fri vers (Modernistisk dikt) av Maria Thunholm
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-09 17:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm