http://sv.wikipedia.org/wiki/Fuga#Musikexempel

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett exempel på en fuga från J.S. Bachs Toccata och fuga i d-moll under rubriken "Musikexemel" (VLC Mediafile):
http://sv.wikipedia.org/wiki/Fuga#Musikexempel




musikens museum

 

 

 

i musikens museum går tystnaden på tå

över golv av gungande minnen

balanserar över takrasat dunder

söker sig fram invid bågnande väggar

fastnar i kvardröjande vibrationer

och diffusa dån från förr

 

refrängerna som lindat sina ackord genom klavar

satta av konstnär

 

märken för kommande

förevigat liv i ljud

 

där hänger slitna slagdängor

dignar sköna dagsländor

 

ljusa toner flaggar mot mörkret

och mörka sätter sin vimpel mot skyn

 

längst in mot dunklet när tystnaden gått förbi

 

en fuga med sin harmoni

dansar sin dans om och om igen

 

oberörd av att tiden gått

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 182 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-12 21:04



Bookmark and Share


  Anna*
Följer med på resan och gillar!
2010-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri