Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Floder


Här härskar vi allesammans
över mångt över mycket
vi binder våra själar
till förjagade drömmar
till tidens ände

Hoppas vishetens famn
ur askans splitter ska upplyfta
de som utanför systemens marginaler
faller

Vägar
alla dessa vägar
vart oss de leder
kan någon detta besvara

Till livmoders tryggande kärl
när allt var utom kontroll
inga ansvariga verksamheter,
inga ångestens flyende slumpar

Händer som slår
de bultar på nakna diskar
förskjuter överväldigande barnaskrik
ur djupets linda

Kära du, var finnes en förmildrande ro
var gömmer sig
lugnets beslöjande omfamning

Här allena vi stående fly
från mångt från mycket




Fri vers av Mattias Axelsson
Läst 243 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-18 12:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Axelsson