Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ekologiskt odlad rågdikt

det är uppbjudet till dans
på landet
på gränslandet mellan stad och land
vischan som nås med pendeltåg
är väl också en vischa
alla attribut finns ju där
åkrar
får
gårdar
dårar
så stäm fiolen
låt dragspelet arbeta
tillsammans med baktakten

basen slår som en murbräcka
i mellangärdet
stråke mot strängar
det gamla
kontra
det inte fullt så gamla
Babylon ska likafullt brännas
dreadlocks blir dyngsura av hettan
runda glasögon immar igen
morfars gamla kofta åker av

tillsammans är vi starka
förenen eder mot Babylon
mot polisen
mot hyresvärden
mot politikerna
mot alla auktoriteter
mot fan och hans mors syster

åh sweet skäggiga proggiga grönavågenrevival
åh sweet svennereggaemusic

jag ser allt runtomkring mig
med klargrumliga ögon
vill inte skärskåda klichéer
eller outgrundliga utopier
motverkar medvetet min orientering
motverkar envetet min svennefiering

musikalisk healing ger stressfri goodfeeling

\"vi mår bra\"

så stäm fiolen rasta och sätt oss i trans
för gräsgröna månlysta snår




Fri vers av Isla Estrecho
Läst 1867 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-11-15 19:07



Bookmark and Share


    virre
ja det är vischan.

Dragspel och fioler är farfar... Dragspel, Fioler och dreads är ex, och xs syster. Åh och folkmusikstämmor.
2006-05-07

    jennystyle
loves iiiiiit!!!!
2005-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Isla Estrecho
Isla Estrecho