Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur man blir påverkad av sin tanke


Tankens makt

Så skimrar tankens makt
Livet
Blir aldrig
Som man sagt

Som ung försöker
Man styra
Livets vedermödor
yra

Man kämpar så hårt
Mot livets murar
Gör allt
Verkligen tjurar

Så kommer en
Dag
Man inser
Livets
Glädje

Finns inte
I morgon
Nu
är det som
gäller



nu
tanken sväller
hjärtat
gnäller

vad har man
gjort
livet går
så fort

rosenskimrande
idéer
lever
i

grådaskiga
rynkor
sprider sig
tidens vanmakt
lever

så ljusnar
horisontens solnedgång
i rosenhöljda
moln

ljusets minne
känslans darrande
förhoppning kan ge
men samtidigt
snabbt
försvinna…

Hoppets gåva
Älska, glömma
Är en
gåta

Ska man
kunna
på livets medelpunkt
hitta ljusets
kärna

glädje
kärlek
hoppets stråle
skimra…

20/6-2010










Fri vers av Solgladje
Läst 334 gånger
Publicerad 2010-06-20 22:34



Bookmark and Share


  Anna*
Tankarna påverkas lättare än något annat genom allt vi matar oss med genom livet. Det är bra om vi lyckas nå fram till det goda, kärleksfulla. Fint skrivet!
2010-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Solgladje
Solgladje