Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dansa och vara glad

Dansa och vara glad
Bör man göra vareviga dag
Trots att man inte kan
Göra som en ann

Vara tuff du vet

Livet är en gåta
Inte ska man sitta o gråta
Göra så bra man kan
Ensam i ett eget land

Ytan är vacker, men
Hur är det inuti sen
Man går här o vankar
Ofta i andra tankar

Dagar kommer och går
Människan får det hon sår
Mitt liv är bra
Nästan varje dag

Saknar dock glädjen i livet
Ingenting är dig alldeles givet
Liten fjäril fladdrar förbi
Färgerna lyser i hjärtat en tid

Så kommer dimma
Man måste åter ut o simma
I oceanen den blå
Ibland känns kylan rå

En liten barnahand
Kan få en till ett annat land
Rosigt och glatt
Man blir alldeles matt

En puss på kind
Man blir alldeles blind
Kärlekens värme glittrar
När hon mig i magen kittlar

Barnbarn får livets diamant att blänka
Energier starkt sig fast länka
Dagar kommer, dagar går
Kanske hjärtevän man småningom får…

Man blir inte kvitt sin historia
Kan inte säga att jag har en gloria
Är som person rätt snäll
Brukar inte ge andra smäll

Val gör man varje dag
Oavsett med vem man är i lag
Vad man klarar och vill ha
Olika från person till person kan det va

så du som inte tror du kan
ro ett liv med mig i land
känslan snabbt sig då avspeglar
även jag den känslan då delar

mister du en, väntar en ann
kärlek måste få vara sann
det måste en känsla bli som är så stark
att inga tveksamheter vinner mark

hjärtats energier måste vinna
om man någonsin i landa ska kunna simma
sen om det är en demon i örat som snackar
om gamla erfarenheters läppar som smackar

så får man med den komma överens
att båten måste man pumpa läns
allt gammalt skräp peta ut
så att det äntligen blir ett slut

En ny framtid sig visa
Med ögonen får man kisa
När man är nere på botten
Kan man vinna högsta vinstlotten

Vara tuff du vet

26/9-08




Fri vers av Solgladje
Läst 415 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-26 21:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solgladje
Solgladje