Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När nu inte det är värderat att all-män-heten (3e-part) bör ta del av konstnärers uttryck utan att betala för sig så.. illustrerar jag med annat.. livet t.ex... *grömsar* ok då gör vi en egen:




hjälte

 

http://www.youtube.com/watch?v=PTyZ8Meb6XM

 

*

alla har sin
egen hjälte

 

min är min bror mina barn och deras före
far mor och alla där före
oavsett livsval

en anledning att jag finns här
och är där jag är

 

farmor med sin lite asiatiska blick
sina äggstekningar svagdrickor och sitt osiga kök
invid väggen som sen blev en dörr

mormor med lurig enkelhet bakom skir dikt
vävda ulldraperier och mängder pelargon
med källa'kullen och alla skogens ögon bakom hagen

farfar omtalt i ord en kämpe och tuff förhandlare
en utbrytare en skogsman och nybyggare
på marker outforskade i trakter som sen blev mina

morfar så vänligt ockande rikt med pipa rullande tum
borkum riff-dofter och valkiga ratthänder med stenspår
på sofflock och roliga askfatshjul att leka med

 

alla har sina egna hjältar

ingen har krigat så som dom

 med pilar skjutna vinande mot framtids drömmar

minnens makt och önskningar kämpande

mot egna monsters tärande

 

alla har sina egna hjältar
som dom hade sina

 

som jag har mina
och kanske du dina

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 281 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-29 14:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri