Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt totem skulle vara en kungsörn...


S'envoler...

Assis(e) sur une roche
dans les montagnes
en regardant
les paysages
de là-haut...

Je referme mes yeux
et mes ailes battent
mon animal préféré
dans mon esprit
et je vois mon aigle

Je mèle mon esprit
avec celui de l'aigle
en devenant un seul
s'apprêter à voler
s'envoler...

Le vent caresse
les ailes tendues
là-haut
un aigle royal
un esprit...
------------------------
Sittande pà en klippa
bland bergen
betraktande
landskapen
där uppifràn...

Jag sluter mina ögon
och mina vingar slàr
mitt djur som jag föredrar
i min ande
och jag ser min örn

Jag blandar min ande
med den fràn örnen
blivande en enda
förbereda sig pà att flyga
att flyga iväg...

Vinden smeker
de spända vingarna
däruppe
en kungsörn
en ande...




Fri vers (Fri form) av Maria Thunholm
Läst 200 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-06-22 22:49



Bookmark and Share


  Caprice! VIP
Hisnande flykt väntar...
Vackert skildrat. Kungsörnen är mäktig att skåda.

I översättningen vill jag dock byta ut 'stänger' (mina ögon) mot 'sluter'. Då får du några inrim där och en allitteration också... Dessutom är "sluter" ett mjukare ord, passar bättre in i stämningen. ;-)
2010-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm