Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om min vardag som yrkeschaufför i Frankrike.


Sur la route...

Je suis au volant
en passant par les petites villes
il y a des fois des beaux monuments
dans ces villes sur la route...

Un arrêt
je descends de mon véhicule
mon Citroën Jumper blanc
Je vais dans un vrai café français...

Sur les murs
les traces de visiteurs
une histoire vivante
J'y passe en ce moment

Mais il faut continuer
je paie mon café
je sors du café
Je reprends la route

Je quitte la ville
Je roule sur la route
pour me rendre à la prochaine ville
encore une petite ville charmante

Je vois les arbres
les chênes au bord de la forêt
les oiseaux qui s'envolent
les corbeaux qui s'occupent du cadavre

Sur la route
il y a tant de choses qui passent
dans une journée de travail
toutes ces villes que je vois...
----------------------------------------
Jag sitter framför ratten
passerande genom de mindre städerna
Ibland finns det fina monument
i de smà städerna pà vägen...

Ett stopp
jag kliver ur mitt fordon
min vita Citroën Jumper
Jag gàr in i ett äkta franskt café

Pà väggarna
spàren efter besökarna
en levande historia
Här stannar jag en stund

Men det är nödvändigt att fortsätta
jag betalar mitt kaffe
Jag lämnar kaféet
Jag àtertar vägen

Jag lämnar staden
Jag rullar pà vägen
för att àka till nästa stad
ännu en charmerande liten stad

Jag ser träden
Ekarna vid skogskanten
fàglarna som flyger iväg
Korparna som tar hand om kadavren

Pà vägen
det är en hel del som sker
en arbetsdag i mitt liv
alla dessa städer som jag ser




Fri vers (Fri form) av Maria Thunholm
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-23 21:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm