Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

La rivière du temps

Les vallées
des traces des eaux
une partie découpée

Les océans
une force qui frappe
les côtes perdent ses morceaux

Il s'agit d'une force infatiguable
une force qui change tout à jamais
des roches emportées

De la sable qui se laisse
emporter par le vent
la sable qui fut des roches

Les petites molécules des eaux
qui changent tout
dans leur chemin

Il y a des millions d'années
dès le début de ce voyage infinitif
et nous l'aurions pu voir

Mais c'est grâce à cela
que la vie commença
sur cette terre...

La rivière du temps est vive !
-----------------------------
Dalarna
spàren av vatten
ett kapat parti

Oceanerna
en kraft som slàr
kusterna förlorar sina bitar

Det handlar om en outtömlig kraft
en kraft som förändrar allt för alltid
de förda klipporna

Fràn sanden som làter sig
föras fram av vinden
sanden som var klippor

De smà vattenmolekylerna
som förändrar allt
i deras väg

Det är miljoner àr
sen debuten av denna infinitiva resa
vi skulle ha sett det

Men det är tack vare detta
som livet började
pà denna jord...

Tidens flod är levande !




Fri vers (Prosapoesi) av Maria Thunholm
Läst 194 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-06-26 09:28



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Gillar den här, berg som gröps ur av vatten och blir till sand, men hakar upp mig på "infinitif" är inte det samma som oändliga?
2010-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm