Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omarbetad dikt.

Följsammare flyt?

Blev det bättre svikt?

Annars kan ni sky't




Skrivardikt

Det kommer inte mycket
till dikter utav mig.
Men nu så kommer rycket
Förnekar ju mig ej!

Det här, den äkta dikten:
Det gillar ni helt visst!
Ej ens så fordras svikten,
med rimordet där sist

Jag är nu vorden gammel,
och skriver mest på prosa
Det blir en hel del svammel
fast tankarna vill osa

Se, jag vill ju berätta,
om sådant som har hänt
Från fred och till vendetta
Från påhitt och till känt

Så läs till journalist då!
Och bliv se’n vid din läst
Så tyckte vännen, Risto...
Men ändra’ sig: Bli präst!

Sjung sedan ut din visa:
Om händelse-reliker
Om folk dem vill avvisa:
Jag lovar: Jag ej sviker!




Bunden vers av erkki
Läst 258 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-06-29 11:25



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
jag väntar nog hellre på
nästa skrönas på hög nivå
hellre än bara sitta o jäsa
läsa med glas uppå sin näsa
såna här dikter ganska små
2010-07-22

  "Silver" VIP
Jag gillar många av dina rim, med ovanliga rimord och humoristiska sammansättningar. Till exempel den här strofen var ju störtskön:

Så läs till journalist då!
Och bliv se’n vid din läst
Så tyckte vännen, Risto...
Men ändra’ sig: Bli präst!
2010-07-14

    Bodil Sandberg
Ja nog är det flyt i den här alltid och det är det alltid i dina dikter
för den delen!!Härligt skrivet Anders!!
2010-07-01
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki