Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så sitter jag vid datorn denna ljumma Juni kväll. Tänkte skriva ord som passerar i mitt huvud, meningar... Vi får se vart det slutar...


Ljudet Av Ett Regn

Lyssnar på alla ljud som
mitt öra fångar upp,
sorterar dem ett och ett.

Är det ljud eller oljud,
spelar ingen roll,
det låter ljudligt.

Hur låter tystnaden?

Är tystnaden ett ljud eller oljud?

Sanningen som så tror jag är -
individuellt.

Vi upplever även ljud så olika.

Det som är oljud för Dig, kan vara ljuv musik i mina öron.
har du tänkt på det?

Ljudet av ett regn - så underbart,
tycker jag och flera med mig.

Hur upplever barnet ljudet av ett regn som
kanske varit med om en hemskt upplevelse
där regnet föll i takt med tårarna....





Fri vers av Osvalds_Dotter VIP
Läst 703 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2010-06-29 22:33



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"Odla tystnaden ty i den talar Gud"!
2013-10-08

  Siggesdotter
Tack för denna fina text, inspirerad av stunden och som ger så många tankar tillbaka. Och TÄNK att vi kan höra ljuden också - så även tystnaden - (i bästa fall) det är också ett stort under, som vi inte alltid tänker på.
2013-04-15

    Nils Järn
Ditt regn frågar och svarar..som ett härbärge med tak av plåt...vill jag vara en stund...
2013-01-26

    ej medlem längre
Ooh! Texten är som en sommarnatt med ljumt regn. Undebart!
2012-12-27

    jamming223
Vacker och tänkvärd text! :)
2012-12-03

  träsnidaren
Avslutningen! Griper verkligen tag om mig. Svårslaget!
2012-07-11

  Sommarnattsljus VIP
Gillar funderingen "Är tystnaden ett ljud eller oljud?" Älskar sådant ordfinuleri;)
2010-07-08

  Kjell A. H Lundin
Du söker DET Jenny och den nyfiken är guld värd…
och det är härligt hur fint du beskriver det!

Tack!!

Hälsning
Kjell
2010-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Osvalds_Dotter
Osvalds_Dotter VIP