Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt njutningen vara din bädd

Begränsa dig min underlige vän
låt måttligheten bana din väg
slå dig fram med välbalanserad yxa
hugg raka hugg och hugg sneda

Bepansra dig min otålige vän
låt skyddande murar bli resta
bygg dig en borg utav välblandad lera
låt sten över sten vara fast

Beklaga dig min sorgbetyngde vän
låt ångesten vara ditt segel
ro taktfast iväg genom sargad misär
låt död vara död åter död

Och
ta dig en sup i vänners lag
låt njutningen vara din bädd




Fri vers av Olof Dahlin
Läst 466 gånger
Publicerad 2005-11-16 15:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olof Dahlin
Olof Dahlin