Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tu parles de l'amour

J'y suis
tu adresses ta parole à moi
tu viens d'avoir terminé
ta relation
avec ton petit ami
attristée
par la douleur au cœur
au fond
tes larmes

Je tends ta main
un sourire sur mes lèvres
plutôt soutenant que gai

Tu parles de l'amour perdu
et de l'amour que tu as vécu

Non, tu parles de l'amour

Il faut que tu comprennes
l'amour est un mystère
que l'homme essaie de comprendre...
--------------------------------------
Här är jag
du adresserar din paroll åt mig
du har precis avslutat
din relation
med din pojkvän
ledsen
genom smärtan i hjärtat
i djupet
dina tårar

Jag smeker din hand
ett leende på mina läppar
snarare tröstande än glatt

Du pratar om förlorad kärlek
och om kärleken som du har upplevt

Nej, du pratar om kärlek

Du måste förstå
kärleken är ett mysterium
som människan försöker förstå...




Fri vers (Modernistisk dikt) av Maria Thunholm
Läst 207 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-01 13:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm