http://www.youtube.com/watch?v=FVR1dVnJFjA - Sami Laplanders Instrumental Joik
(ex på vackert)

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

http://www.youtube.com/watch?v=FVR1dVnJFjA - Sami Laplanders Instrumental Joik
(ex på vackert)




flöjt

 

 

lidande för en lidande värld

spelar för dig
de högre

förtvivlan
förvriden ton från taket

 

kränger

 

flöjten lägger jag sen
i renaste jungfrulig olja
för vila 

lidande för en lidande värld

de kyssar du lägger
visar väg
öppnar port på vid

 

 

spelar för dig
de lägre

en riden ton ur gapet

 

stänger

 

flöjten lägger jag sen
vid stam i stenig mark ja
för vila

svidande för en svidande värld

de kryss du lägger
visar väg
öppnar port på vid

 

 

spelar för dig
de lägre

en riden ton ur gapet

 

hänger

 

flöjten lägger jag sen
invid eldens varma smedja
för vila

bidande för en bidande värld

det nyss du gav
visar väg
öppnar port på vid 

 

spelar för dig
allt du vill
en tidens tons elegi

kvidande för en kvidande värld

en drakes symfoni
ett ljudets tidevarv

 

ett resande folks harmoni

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 369 gånger och applåderad av 3 personer
Utvald text
Publicerad 2010-07-02 07:10



Bookmark and Share


    Loffe
Mycket vackert skrivet! Och vilket filmklipp - himmelskt.
Styckesindelningen gör att man inte bara läser rad efter rad,
utan också kan hinna tänka efter, fundera och ta in alla intryck.
Harmonisk och speciell – på ett bra sätt.
Tack för god läsning! Applåd!

// Olof, tvärflöjtist/flöjtist
2010-07-21

  Lavinia Röd
Otroligt vackert skrivet och jag älskar språket! Det har fått en välförtjänt stjärna för detta alster. Applåderar och sparar.
2010-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri