Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brytningstid

 

Det gamla har haft sin tid
och kära du, det finns en tid för allt
även för köttbullar

Men nu säger jag
-Bryt upp, bygg upp
bryt ny mark och låt det gamla

vara

och fara
till heklefjäll eller annorstädes

Vi har brutit bröd och delat fisk
men himlen berättar om nytt
och du vet, den ljuger aldrig

Så jag säger
-Bryt upp, bana väg
begrav och låt allt det nya

vara

och skimra
i det ljus som hör framtiden till

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Lena Krantz VIP
Läst 441 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-02 20:51



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Bra skrivet; påminner mig om Strindberg; han sa nåt liknande(?).
2010-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP