Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har visst "fastnat" i "grundämnet" för denna sajt......


Poesin har inget facit.......

Poesin har inget facit
analysen blir mest skit
den kan bli en "hybrid"
bäst va´ lite timid


Poesin har inget recept
vad man än har släppt
man får inte tappa greppet
då blir det rena "deppet"


Poesin har ingen summa
lyckas kan även dumma
här går också bra att flumma
t o m att ytligt skumma


Poesin har inget svar
frågorna blir alltid kvar
man blir aldrig riktigt klar
gör man bort sej blir "ändan bar"



Poesin löser inga världsfrågor
lindrar blott en del plågor
kan sänka en del ljudvågor
locka fram oanade förmågor



Poesin kan aldrig skapa fred
tyvärr, det är ingen sed
spela roll i hur många led
finns dem som håller med



Poesin ska vara en oas
en "kurort" för dem med mycket "knas"
som ser livet gå i kras
kan här få en lugn bas



Poesin är outtröttlig
finns där alltid, oavlåtligt
kan göra en otröstlig
men det är, ofta, helt förlåtligt


Jag älskar poesin, trots mina brister
den finns för fascister och kommunister
ja, för alla och envar
ibland den ger ett gensvar........

---






Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 375 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-03 15:29



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Sant som det är sagt
poesin ska vara en oas
ja absolut
ett facit och glädjen vore slut
2010-07-03

  lycksele
"Poesin har inget facit"
Nej, här måste jag hålla med dig.
Absolut.
Och kommer aldrig finnas nåt facit!

Ska vi däremot gå på ett av dom kriterier som används (antal kommentarer inom parentes för varje text) så är ställningen just nu för kommentarer denna vecka som följer:

De 5 bästa just nu (lördag 15:45))
Plac, Titel, Antal Kom, Författare

1. Sväva 18 Peter Matsa
2. JAG ÄR KÄR IGEN!!! 17 dreamcatcher
3. PENGARS VÄRDE? 15 KYREUS
4. Nätet är fullt med fiskar, fula fiskar 15 Starfish-Aura
5. I tid mellan sol och måne 14 poetry in motion
2010-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska