Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I människors kranier snurrar vidrigheter under ytan...


En Väldigt Vanlig Man

Jag vet att jag är en avundsvärd man
Jag är Den Hederlige Medborgaren
Jag har aldrig fällts för brott
Mot en enda lag
Mitt samvete är rent
Jag sover gott

Jag vet att jag är en avundsvärd man
Jag är Den Hederlige Medborgaren
Jag Vet att alla ser mig som Upphöjd
Jag Vet att jag följer Den Rätta Vägen
Jag Vet att mitt liv är Rent

Jag vet att jag är en avundsvärd man
Jag är Den Hederlige Medborgaren

(Att jag ibland tittar på barnen
Som leker på gatan utanför min villa
Och ibland undrar hur det vore att
Knulla ett av dem
Är ingenting

Och att jag brände min frus bröst med en cigarett
När jag trodde att hon var otrogen
Är ingenting

Och att jag ibland stack ihjäl katter
Med min mors strumpstickor
När jag var liten
Är ingenting)

Jag vet att jag är en avundsvärd man
Jag är Den Hederlige Medborgaren
Min gräsmatta är Alltid perfekt
Min bil är alltid ren och putsad

Jag har Ställning
Jag har fru, barn och villa
Jag är en Samhällsbärare
Jag har Karriär

(Att mina ögon verkar tomma
Bakom glasögonen
Är ingenting

Och att jag ler trevligt
Utan att känna något
Är ingenting

Och att mitt sinne är en
Vit mask som lever på lik
Är ingenting)

För jag är en Avundsvärd Man
Jag är en Man med Ställning
Jag är Den Hederlige Medborgaren




Fri vers av AtomHeartMother
Läst 356 gånger
Publicerad 2005-11-16 21:56



Bookmark and Share


  kittyheartpink
En bra text, en stark text. Underbar öppning, med "JAG VET att jag är en.."
Det får en direkt att förstå vilken slags man det är som pratar, och i mitt huvud så är det så här; en medelålders man, kanske VD för något företag, sitter åtalad för något mindre brott, ex. förskingring. Detta är vad han säger till sitt försvar, samtidigt som hans inre lugnt och metodiskt förklarar för honom att det han säger inte är sant. Sen gillar jag att du använder metaforen att sinnet är som en vit mask, originellt! En lättförståelig text, med bra stycken. Keep up the good work!
Mvh//LL
2005-11-16
  > Nästa text
< Föregående

AtomHeartMother
AtomHeartMother