Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Diktar om det tilltagande våldet, som sprider sig som en löpeld i landet, ungdomar, motorcykelgäng, familjefäder (!), vanliga svenssons, ja, snart sagt alla kategorier dras in denna våldsspiral...


Våld !

Våld !
snart vardagsmat

Våld !
överallt, en pirat !

Våld !
Inspirerade av TV
inte längre bara breve´
nu deltar gemene man
det är så illa
det bara kan
under inflytande av droger
drar man till sin egen svåger
Polisen har händerna fulla
sliter och försöker
häktena är överfulla
ja, många dem "besöker"

Våld !
Varför denna explosion ?
denna vidriga aggression
är det månne frustration ?
eller ,kanske, alienation ?

Våld !
Jag ser det varje helg
hur "vanligt folk" berusar sej
förlorar både sans och vett
börjar bråka väldigt lätt
om skitsaker ,ej behövligt
det är ju ofta helt bedrövligt
Vart är vårt land på väg ?
Anarki (?), en usel väg
Folk måste dra ner på spriten
så får vi slut på denna skiten !!!!!!!!
det är väl inte hela svaret
men fram med den som har´et !
INTE ska vi ha så här
i vår "ankdamm", som vi har så kär...

---




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 299 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-05 00:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska