Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skriver ändå.....


Almedalen utan mej.....

Almedalen
de politiska kvalen
de tävlar om vår ynnest
och skrävlar som det synes

Almedalen
nu närmar sig valen
Mona blir martyriserad
Reinfeldt blamerad
Bildt blir vild
vill ej va´med på bild
Hägglund leker familjär
men nå´nstans det sej skär
han vill ej prata om bögar
ej heller om flator
svarsbrist i stora högar
båd´på torg och gator
"Skolofficeren", nyliberal
på ideologi rätt skral
vill "militärisera" skolan
hur har han det med "kolan" ?
Ohly han slagorden satsar
men under Mona han, sannolikt, svassar
och dessa miljöpartister
ställer till trassel för oss bilister
det räcker ju som det är
bilister betalar ju sin skatt
dåliga vägar vi har ändå
bilen går sönder, det blir ju så
Och Centerdonnan hon kaxar vidare
Ja du, Maud, efter valet, lite blidare (?)
för du kanske åker ut
då får DU gå, utan prut
Du ,det VÄRSTA Centern haft
reaktionär och höger , konservativ "kraft"
t o m Reinfeldt blir "oskyldig"
när du åker högerut
men du är verkligen skyldig
Du,Maud, med Din Stora Trut !
Ja, valet i höst lär bli jämnt
och, tyvärr, det är inget skämt
vi ,som röstar får ta det minst sämsta
i mitt fall, Sahlin och co, det främsta
lite bättre blir det nog
för oss här nere, utan knog............

----




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 241 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-05 23:47



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Politiken - utan mig.
Vallokalen - utan mig.
Gud med mig!
2010-07-06

  aol
en sann klok text, just Maud det värsta som hänt allautan knog,
bra skriftat Mats
2010-07-06

  poetryGirl
Jag bor vid Almedalen och ser allt som händer..
:-)
2010-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska