Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vilken UNDERBAR värld vi skulle ha då ! En utopisk reflektion.....


Tänk om GODA ORD kunde ändra på saker.....

Om ORDEN tar makten
och genomför sitt syfte
DÅ stoppas slakten
DÅ nås vårt mål

Om ORDEN bestämmer
så blir varje kyffe
rena palatsen
fattigas glädjevrål

Om ORDEN avgör
ej freden blir skör
den blir konstant
det vet varje tant

Om ORDEN tar över
får ALLA klöver
ALLA blir rika
för vi är lika

Om ORDEN utformar
inga despoter mer gormar
dött ut, alla stormar
vår välfärd VI formar

Om ORDEN regerar
vi rättvist reglerar
fri sjukvård och skola
energin ifrån sola´
INGA lurendrejare
mot dem, har vi spejare

När ORDEN nu gäller
ingen mänska vi fäller
vi diskuterar med dem
ingen rör någons lem
antivåld, vår passion
debatt, vår metod

Ja, visst är det en dröm
osannolikt utopisk
men jag har den öm
en chans, mikroskopisk
men jag lever med den
är dess främste vän......

----




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 293 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-06 16:26



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Guds Ord förvandlar individen. Där börjar det.
2010-07-06

    Max Poisé
drömman bör hållas levande
annars är vi förlorade
2010-07-06

  aol
åter en tänkvärd klok skrift
2010-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska