Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"I Vinet Sanningen" , under inflytande av alkohol säger man, ofta, sanningar, som man aldrig skulle våga säga i nyktert tillstånd, kanske "fel" sanningar ?!


In Vino Veritas ! ?

In Vino Veritas
man öppnar sin själ
säger vad man om
grannen anser
om de svagheter man ser
om någon kvinna man gillar
då mycket man om detta dillar
gör bort sej på ärlighetens "bål"
når inga egentliga mål
för denna sanning är den dumma
ytlig och infam, när vinet skumma
inga vettiga sanningar, oftast
mest nonsens, inget trofast

In Vino Veritas
bättre att ljuga snyggt
än att ärligt säga "styggt"
kan ge upphov till konflikter
och göra mången granne bitter
låt det seriösa vila för kvällen
så undviker man "den stora smällen"
skoja, lattja och ha kul
DÅ man slipper löjligt strul
dansa ,sjunga och gå på
för man har ju roligt då
Party , party !
drick ej för mycket, fy
då man bara kan då..spy..........

----




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 185 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-06 22:43



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Sola Scriptura.
Pro veritate.
2010-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska