Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hemortsrätt i det vilda

 

jag är inte de välansade trädgårdarnas  vårdarinna
mitt hjärta tillhör det vildvuxna
asfaltsbräckande
insektssurrande

rallarrosens lysande plymer och ormbunksskogarna
den ettriga doften av sav från brutna stjälkar
där något banat sig väg
genom motstridigt huggande snärjen

jag trivs med att vila på en stubbe i gläntans utkant
tömma barr och torra pinnar ur skorna
medan skogen susar och molnen far 

född utanför stängslet
har jag aldrig längtat dit in




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 478 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-07-08 14:08



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
AAHAA; Gud så bra Denna gillar jag verkligen, den andas FRIHET "Född utanför stängslet" en perfekt rad!Bokmärkes!
2010-07-08

  walborg
En lysande självpresentation!
2010-07-08

  Gawain
Ah, en sån njutnign. Född utanför stängslet indeed, men ack finner jag mig fjättrad, omringad av asfalt och allt för lite mossa, gräs och grus.

Den här texten var som en frisk vindpust för mina sinnen, tack för läsning!
2010-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger