Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om man inte kan eller vill lära sig den politiska historien så är risken närmast hundraprocentig att man blir en Total Egoist ! En tes som undertecknad vill dikta om.....


"Det historielösa Egot !"

Det historielösa Egot
lärde sig aldrig varför
det blir som det blir

Det historielösa Egot
bryr sig därför aldrig
om andra än sig själv

Det historielösa Egot
har aldrig sett svenskt förtryck
inte ens på film
han tror att allt är självklart
att vara fri och obunden

Det historielösa Egot
har väl hört nå´t svagt
om de rikas dominans
för "hundra år se´n"
men tycker då att
det kan inte hända igen

Det historielösa Egot
förstår inte
vill inte förstå
att det som hände då
det KAN hända igen !
för det historielösa Egot
lever i en värld
där engagemang (utom för
egen vinning) för andra
är ett FULT ord.......

OM det historielösa Egot
nå´n gång
tänkte efter , längre än
sin näsa
DÅ, kanske, han/hon
skulle vakna.....

----




Fri vers av Mats Henricson
Läst 240 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-08 20:55



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Nej, det bestrider jag inte.
Men det hindrar mig inte från att hata och ta avstånd från alla partier och ideologier.
2010-07-08

  Mats Henricson
Eller BESTRIDER du, Larz, att de förmögna DOMINERADE svensk politik för 100 år sedan ?
2010-07-08

  Mats Henricson
Nej ,Larz, vill bara uppmana alla (som vill) att läsa den politiska historien i Sverige under de senaste 90 åren ,sedan är det ju upp till dem att tolka det de läser efter eget gottfinnande !
2010-07-08

  Larz Gustafsson VIP
Det historielösa egot är med andra ord alla som inte är socialister.
2010-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska