http://www.youtube.com/watch?v=xi1ArEPKlu0&feature=related  - Apocalyptica "Bittersweet" Nä, inte förstå jag heller, så de så

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

http://www.youtube.com/watch?v=xi1ArEPKlu0&feature=related  - Apocalyptica "Bittersweet" Nä, inte förstå jag heller, så de så




Bitter, söt och sur

 

och nej jag skulle aldrig
och nej aldrig inte för någonting alls
och nej inte ens ett

ja


för det finns
inga svar i inga frågors
undringar

och nej
jag byter inte ut min glädje


mitt hjärta har skrivit kontrakt
innan valet

tacksamhets djup får aldrig tömmas
aldrig heller fyllas

med hårda vinklars val

en graal är en graal
som en kvinnas former

rund

urkund ur påfund lagda
ur grund dras med rot

bot är lisans längtan och midja

 

sorgens hand med egen vidja piskande
borgens land 


med min trängtans trädgård trånande lånande
tid

mer tid

och än mer spöstraff och hukande tid, ja
ur gamla stenars sättnings hål

hasar knän rispar ben naglar jord och
tuggar

så nej tack, ja jag menar ja


tack nej, till rättnings bål
till mättnads sega klättran


är bra
så bra när svärden zenits fyra står
för urnor dom har dubbla
ömma öron

 

ömma öron handhållna sen länge
och hand över öra öga mun och andra
låst i järn 

 

där går den

bakom låter utsträckta närapå nående inpå
går jag

 

aldrig ifatt

 

så ja, nej tack, ja
jag vet

 

även remmar har sitt värde

om midja om hand om arm om hals om
lans om inga om fanns

 

jag vet

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 195 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-23 12:27



Bookmark and Share


  Kjell A. H Lundin
Skulle vilja säga att, ”aldrig” är som ”alltid” det finns inte,
men då det gäller dig min vän, så hyser jag en viss tveksamhet, att kanske, kanske mot all förmodan så vill jag ju tro på dig, men då du skriver…

” och nej jag skulle aldrig
och nej aldrig inte för någonting alls
och nej inte ens ett
ja
för det finns
inga svar i inga frågors
undringar…”

så vet jag inte om det infaller och vill du verkligen så, och är det bra för dig, ja, hoppas jag att det bli så. Men jag skulle vilja förstå mer, det vet du!
Och dom fyra sista raderna då? Nå!

Innehållsrikt och väcker mycket som alltid, sa jag ”alltid”, opps, tja då är det väl så!!

Den varma tanken
Kjell
2010-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri