Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

litemycket

 

 

silverhimlar sveper

flimrande andas

kronor

 

igår fick jag

en gåva

 

förstår ej varför

 

en djupt vinröd doftande ros

 

av en kvinna av en man

levandeljus är de samman

många årsringar bär de i hjärtfamn

goda älskade vänner

 

flimrande andas kronor

ty mina ögon är tårade

söker stänga

dörr

 

detta är inte en kontaktannons

det är en berättarskål

 

mina händer är längtande skålar så är det

intet är märkligt med det

 

ord ringer;

skulle jag mött dig på gatan på krogen

på stadens torg skulle jag

aldrig stannat

 

mansord till mig

komplimanger

 

kom pli manege

 

varför skars min hud i strimlor

varför flätades huden

vridmönstrad

 

det vet jag

kunskapsljuset är vida

 

 

 nej detta är inte en kontaktannons

har blivit litemycket skygg genom åren

 

dessutom ringer orden;

skulle jag ha – då skulle jag aldrig stannat

 

ändå

ser jag er vackra män

nej, det är ej en sarkasm

 

i mitt bröst sitter ett barn en kvinna

hon sitter i hjärtgårdens

tempellund

jag vet henne

 

hon drömmer sagoregn

hand om handsteg

hjärtvingars

ljus

 

hon drömmer om ögons omslutande kärlek

älskade du är vacker var jag än mött dig hade vinden stannat mig

 

hon drömmer om eldens värmande

om dansen i armars vackerfång

om nära om spirande

livsnära

 

hjärtmenings sannhet

 

 

bryter av pennans spets

slår samman boken

reglar dörren

sjufalt

om

 

nej detta är inte en kontaktannons

även om min viljedröm är

mötandeljus värme

har blivit

litemycket

skygg

 

jag lyckas ej stoppa

hennes tårar

 

kanske guldfiskar simma

i näckrosdammens

sköna spegel

djup




Fri vers av Lena Själsöga Keijser
Läst 233 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-07-11 21:16



Bookmark and Share


  Anna*
En text som jag verkligen känner igen mig i, som berör ända in i hjärteroten.
2010-07-13

  Elaine.S VIP
"detta är inte en kontaktannons

det är en berättarskål"

underbara rader...
2010-07-11

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
berörande
2010-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser