Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En fictionhistoria som kan bli verklighet.....


Sverige 2021 - Efter rättshaverierna !

Mål 37

Andersson verses Von Oben . Gisela Andersson anklagar direktör Nicholas Von Oben
för kidnapping och våldtäkt
Åklagaren :- Vad säger den svarande, Von Oben, om åtalet?

Von Obens advokat, S.lisk: -Herr Von Oben hävdar sin oskuld !

Åklagaren :-Vad säger arbetslösa och medellösa Gisela Andersson, kärande ?

Gisela A:- Han är så skyldig han kan bli !

Åklagaren: - Jag avstår från slutplädering, målet är en patetisk myt, herr Von Oben är en respekterad medborgare så jag vågar inte åtala honom och yrkar på hans omedelbara frigivning ! Vad säger ni mutkolvar i tingsrätten , ni har väl fått er månatliga dusör från Von Oben ,det har jag ?

Tingsrätten: Hmm. vi yrkar på frigivning, Von Oben är icke skyldig ,hans alibi är vattentätt, han var för full för att våldta någon !

Gisela A : Men.. ni har ju sett fotona på min såriga kropp och skadorna på mitt kön ? !
Borde inte det räcka, ni vet ju att jag träffade honom denna kväll !

Tingsrättens ordförande , M Korrupt: Dessa skador uppkom när ni, berusad, ramlade i Von Obens nästan tomma pool ! Detta har han vittnat om och det tror vi på, vi har betalt för det !

Gisela A: Men det är ju lögn, hushållerskan har ju vittnat att han var på mej !

Åklagaren: Vilken hushållerska ? Hon har ju flyttat till Hawaii ,blev plötsligt RIK, därifrån lät hon hälsa att hon varken sett eller hört någonting !
Istället hemställer jag om åtal mot Gisela A för grovt Förtal med en föreslagen påföljd på två års fängelse , du, Von Oben, BMW:n går suveränt, tack !

Tingsrättens ordförande : Vi godtar detta och dömer, enhälligt, Gisela Andersson till 2 års fängelse på Hinseberg ! Grip henne omedelbart ! Och jag ber att få tacka Von Oben å tingsrättens vägnar, de 3.000 per skalle fyllde många tomrum och vi ser fram emot fortsatt samarbete i framtiden ! Rättegången förklaras för avslutad !
För bort fången !

Gisela A.: -Men.....

Åklagaren: - Inga men här inte, i buren med dig, gå direkt till fängelse, direkt utan att passera gå !

-----




Prosa (Fabel/Saga) av Mats Henricson
Läst 343 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-13 00:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska