Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vissa har jesuskomplex andra får det livet naturligt och tom liknar en ikonbild, den här texten är som min dagbok, troligtvis MDB sångarens tillika Bilden: Trinity 1995; MDB firar 20 år 2010




Törnekrona av Sympati (My Dying Bride)

~*~

Se nu ljuset och känn mitt varma begär,
rinna genom mina ådror liksom solen om kvällningen
Det kommer att leva men inga ögon skall se
Jag välsignar ditt namn innan jag dör
Ingen människa i allting glänser med sitt sken,
men sken gjorde du, för hela världen att se
Allt en man haver skall han då giva för livet sen?
För livet som förlorats blöder nu över mig helt
Jag har fallit förut men det smärtade inte som nu
Lämna mig inte här att krypa genom myren
Jag är klanderfri inför guds tron
Tag ifrån mig er törnekrona av sympati
 
Vad tror ni att ni skall få se?
Vad tror ni att där finns mer?
Sitt ned! Solen, såg ni den?
Vad skall ske med oss sen? De Stora Namnen?

De munnar som ej vågar att säga hans namn,
skåden dem, upphöjda, fulländade och sköna
Striden för våra liv är ack, så kort
Tag min hand du vänliga och gå med mig
När jag var ung så brände solen mitt ansikte
Jag lät dess kärlek och värme skölja över mig
De sammansmältande rösterna av många, i nattens stillhet
Viskande tungor kan förgifta min sannings ärlighet
Kom kläd mig med din kropp, och trösta mig
Jag drömde om ett barn som dog när jag sov
Jag bär ett fruktansvärt märke i mitt huvud
Min rena, vita säng kallar på mig, jag måste lägga mig ned
och jag vill att du ligger bredvid, i sympati
Inga sorgsna "adieun" vid balkongens baldakin
För en sista gång, så gå med mig
Vid templets vackra port, vi måste frälsas
Ty dödslika, isande plågor, täcker hela vår jord

My Dying Bride 1993

LPWJ svensk version 13/07/10

 

4 MDB texter:

My Dying Bride gjorda 2009 på svenska

video:

MDB - The Crown of Sympathy LIVE 1996

e-bok:



LyrIQs




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 696 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-07-13 08:13



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
minns att törnekronan och korset var hån gjorda av människor

lite som recensenter hånar Lundell

religioner och kyrkor är människoskapade

Jesus bad aldrig om dem och MDB låten handlar om det

ta tillbaks de här symbolerna

arkiven från historien finns i Vatikanen resten av kyrkorna är syjuntor

jag diggar krubban o tänkte göra det till smycke och sprida ist f korset

Be well,
LPWJ
2010-07-13

  Bibbi VIP
Mycket tänkvärda ord.
2010-07-13

  LenaJohansson VIP
mkt läsvärd text...
2010-07-13
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP