Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter ett inslag på CNN om att monarkierna mår bäst i världen: Luxemburg, Danmark, Norge etc (upp till 25%) kom idén till denna text; något jag f ö tänkt på länge, tillika om Frankrike.


En Framtida Kung i USA [rimvers]

~*~

Det var nu länge sedan
som tanken om Republiken tycktes bra
Nu är det enda som saknas
en riktig Konung av USA

Alla sittande presidenter
ser sig alltid som mest passande, lämplig och bra
Men man måste vara ytterst försiktig
för framtidens skull i USA

Så har nu Harry vigts vid sin Meghan
och även om Britannia kan vara nog så bra
Är det inte lika vitt och brett som Amerika
och hon är ju född uti USA

Hell du Jordens nyaste Konung
Gå och intag din Tron där Trump ej satt bra
Harry! Meghan! höres folkskarorna
Hell den nya Kungen och Drottningen av USA

3 Jun 2018 (putsad 21&23 Jun 2018) 

L Patrik W Johansson

 

english version:

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2149085

 




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 645 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-06-23 19:28



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Olika åsikter kan man ju ha, men trevligt rimmat tycker jag att det va...:-))
2018-06-23
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP