Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om Gud finns

06.00


Soluppgång
och ljummet kaffe framför huset


Fåglarna är vakna
de verkar diskutera någonting
tävlar om vem som är bäst
på att vara fågel

det kallas naturens gång


Men när människor tävlar om
vem som är bäst
vem som är finast

då är vi förlorade själar
förgiftade av ett sjukt ideal
materialismens mentala våldtäcktsoffer


Vem bryr sig om en oaccepterad fågel?


06.11


Det finns så mycket att tolka

så lite att förstå


om Gud finns


vet jag inte om jag vill be honom
att rädda oss

eller bara ge oss humor nog att förstå


ironin i allt det här





Fri vers av L. a. Lorentzon
Läst 409 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-07-14 08:39



Bookmark and Share


  C.D.A.H
"tävlar om vem som är bäst på att vara fågel" så jävla bra.
2010-07-15

  Kjell A. H Lundin
Tänkvärda funderingar. Jo, jag bryr mig verkligen om en oaccepterad fågel och därför så undrar jag om du har läst den tunna men mycket läsvärda boken ”Måsen, berättelsen om Jonathan Livingston Seagull” av Richard Bach?
Om inte så rekommenderar jag den starkt!

Varma vingslag
Kjell
2010-07-14
  > Nästa text
< Föregående

L. a. Lorentzon
L. a. Lorentzon