Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
moksha är sanskrit, och betyder befrielse.


Kanske lycka

Tankarna far runt

Livet är inte så särskilt svårt
att leva


Alla snackar strunt

För att vara lycklig måste du inte va
Di Leva

Begäret gör dig hel

Och blir nånting fel hjälper piller dig att
fortsätta veva


Och så börjar det om

Ett nytt begär, och du fortsätter

att gräva





Solen går upp

Lycka drabbar alla
som förlåter.

Likt hasch och heroin

femton öl
och lyckan kommer åter

Alla letar moksha

i böcker, sånger, sex
och anekdoter

och glömmer bort att se

lyckan, i en blick

hos dom som gråter.




Alla snurrar runt

tror att dom kan
köpa till sig lycka

Obetydlighet

och universum,
fortsätter att treva

Hatet gör dig blind

du bloggar om
att Du aldrig får tycka



men kanske har du fel

kanske lycka
bara är




att leva




Fri vers av L. a. Lorentzon
Läst 287 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-24 21:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L. a. Lorentzon
L. a. Lorentzon