Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

typisk death-låt

 

Att längta efter det man inte kan ge
i ett osäkert känslobygge
ett kärlekspar lyfter sina arma grenars
omogna körsbär redan ätna av småfåglar bara kärnor kvar
de skilde sig aldrig körsbären levde enbart isär
i varma solen vilar de berget stupar brant


En son fick de före giftermålet han är snart pensionär
mer hårdrockig än dödsmetallisk
         med någons gungkulor i munnen
fadern sitter i pungstolen modern i bäddsoffan
en föderskas stora öppna hål sprängt in i berget 
hennes make en vävare besatt av schack
            över stora öppna hålet
i varma solen vilar de berget stupar brant


En fest för livet rycktes ilsket ur hans hand
den kvällen skulle figur personlighet utseende bedömas
vid det önskade efterlivets skönhetstävling
bilförare såg honom gråta på gaveln
men han satte inte segel vid midnatt
         ut på långfärd längs floden
i varma solen vilar de berget stupar brant

         

 




Bunden vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 845 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-07-14 18:14



Bookmark and Share


    Andreas Brolin
får mig blir det här en (o)salig blandning av ironi och djup svart atmosfär på en och samma gång som trots allt går ihop, vilket gör texten jobbig på ett bra sätt , abstrakt poesi är förbannat svårt men du lyckas mer än ofta.
2010-09-06
  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP