Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad hör man i skogen en natt ?


J'entends

Une mélodie au cœur de la forêt
J’entends une mélodie douce
Elle me dit de m’approcher

Un instrument dans les mains d’un nain
Dans la forêt de la Fontainebleau
Je sens la tendresse

Je ferme doucement mes yeux
La musique est très câline
Elle est séduisante

Il y a des gnomes qui jouent de la musique
Ces gnomes s’appellent les Korrigans
Ils sont des musiciens magiques

En plein cœur de la forêt
Une danse des fées et des gnomes
Ils y dansent ensemble

J’entends la musique qui m’appelle
J’ai envie d’y danser avec ces créatures
J’entends ces beaux tons séduisants
--------------------------------------------
En melodi i hjärtat av skogen
Jag hör en mjuk melodi
Den säger àt mig att närma mig

Ett instrument i händerna av en vätte
I skogen av Fontainebleau
Jag känner ömheten

Jag blundar försiktigt
Musiken är mycket öm
Den är förförande

Det finns vättar som spelar musik
Dessa vättar kallas Korrigans
De äro de magiska musikerna

I fullt hjärta av skogen
En dans av féer och vättar
De dansar tillsammans

Jag hör musiken som kallar pà mig
Jag har lust att dansa här med dessa kreatur
Jag hör dessa fina förförande toner




Fri vers (Modernistisk dikt) av Maria Thunholm
Läst 224 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-14 22:57



Bookmark and Share


  Caprice! VIP
Härlig hommage till trolsk musik och dans!
Merci!
2010-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm