Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett flyktigt möte

 

Jag satt och studerade ett kvinnoporträtt

funderade på konstnärens förfaringssätt

Då kom en man blossande på sin cigarett

sa att kvinnan kunde vara livets efterrätt

Jag häpnade och tänkte på etik och etikett

I magen fladdrade oro omkring fjärilslätt

Han bar i ena handen en flygbiljett

allt var redan förberett

Jag undrade om allt kan vara förutsett

Under vemodiga toner från klarinett

ute i månljuset såg jag hans silhuett

I en bris härligt sommarlätt

lekte toner från en stråkkvartett

Allt beror på vårt betraktelsesätt

om det ska bli en harmonerande duett

och när den grå vardagen framträtt

försvinner skimret som omgett

Då vill ingen vara den andres marionett

inte heller bara stå sig slätt

Så när jag lämnade konsthallens porträtt

fann jag mig ha ett helt nytt synsätt

 




Bunden vers (Rim) av Anna*
Läst 214 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-08-08 12:01



Bookmark and Share


  jörgen g
Fyndigt målat:)
2010-08-15

  Lars Hedlin
Gillar!
2010-08-09

  walborg
Skickligt.
2010-08-08

  Carina Larsson
Mycket skickligt skrivet! Inte helt enkelt att få ihop slutradera som du lyckats så bra med! Du är så duktig och det är en glädje att få läsa det du skriver.
2010-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Anna*
Anna*