Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om mina minnen...


Devant le centre Pompidou de Paris

J'y suis
devant le centre Pompidou
et mes souvenirs y reviennent...

Je vois celui-là
qui joue de la guitare
et chante Mrs Robinson
Mais ensemble,
on avait joué et chanté...
...La Bamba

Je vis le magicien
le drôle qui est très doué
un petit sourire de joie sur mes lèvres

Donc un mauvais souvenir m'y frappait
celui qui me rappella de la tentative de viol
de ces hommes qui furent une bande
je me vis allongée au sol
entourée de ceux qui voulaient me violer

Puis j'aperçois un vieil ami
qui parle un mauvais français
et je me mis à parler mon mauvais anglais
un sans-abri qui fut un marin...

Mais j'y suis
et la vie continue
devant le centre Pompidou de Paris
------------------------------------------------
Här är jag
framför centret Pompidou
och mina souvenirer àterkommer

Jag ser den där
som spelar gitarr
och sjunger Mrs Robinson
Men tillsammans,
man har spelat och sjungit...
...La Bamba

Jag sàg magikern
den roliga som är mycket duktig
ett litet leende av glädje pà mina läppar

Dock en dàlig souvenir slog mig här
den som pàminde mig om vàldtäktsförsöket
av dessa män som var ett band
Jag sàg mig själv utsträckt pà golvet
omgiven av dem som ville vàldta mig

Sedan upptäckte jag en gammal vän
som pratar en dàlig franska
jag förberedde mig pà att prata min dàliga engelska
en hemlös som var en sjöman...

Men jag är här
och livet fortsätter
framför centret Pompidou i Paris




Fri vers (Modernistisk dikt) av Maria Thunholm
Läst 214 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-15 20:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm