Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt fylld av diktat och andra tyranniska ord......,men , på slutet, tänds gnistan igen....


"Diktat-Dikten !"

Lyd !
Utan villkor !

Var styrd !
Låt det bero !

Det är en order !
Odiskutabelt !
Helt diktatoriskt !
Antidemokratiskt !

Utan diskussion !
Ingen opposition !
Inhiberad demokrati !
Inspirerad tyranni !

Alla dörrar stängda
oppositionella hudflängda
Ingen återvändo
förlorat all tro
Ingen rättmätighet
kvar, blott, kaoset !

Mardrömssceneriet
Det Onda tyranneriet !
En sadistisk regissör
En fascistisk estradör

Men, ur askan, vi reser oss
störtar orättmätig boss
återställer frihetspatos
kedjorna slits loss.......

-----






Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 264 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-15 22:55



Bookmark and Share


  aol
en stark skrift som får en att tänka
2010-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska