Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

[Repris] En kommentar till dikten jag en dag hoppas få läsa

.

Den förför mig
med sin ordglans,
sina vackra stavelser och
sin symfoniska rytm
som tillsammans
river tag i mina blodkärl
och tvingar till pulser
- till passionerat gillande

Den tvingar mig
- så jag läser den
om och om igen
så att orden till slut
blir verkliga bilder
Bilder som väcker
teaterscenen
till liv
med ett skådespel
i världens vackraste färger
och med toner av självklarhet

Det är ett skådespel
- ett poetiskt verk
som känns äkta,
Det har en nerv
som berör
och nästan
vidrör

Denna text
med oskyldig närhet
som utan juridiskt försvar
våldtagit mitt sinne
och tvingat till kärlek
Den har tvingat mig
in i ett evighetsland
där orden tillåts eka
utan avbrott

Där
Där poesi stavas kärlek
och kärlek stavas poesi
Det är ett land i mitt hjärta
som ska få eka i varje hjärtslag
i takt med orden som
tvingat mig in i denna
passionerat vackra trans
- en trans jag aldrig vill lämna




Fri vers av Il poeta della luna
Läst 252 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-16 11:17



Bookmark and Share


  Msann
Riktigt riktigt bra!
2010-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Il poeta della luna
Il poeta della luna