Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En metaforisk saga om hur man befriar sig.....


Vägen till personlig frihet..

Kedjorna rivs, kilometerlånga,
de kedjor som fjättrat mitt förnuft
och gjort dagarna långa

Jag sågar sönder alla galler
som fångat mig och förstärkt
mitt nervdaller

Jag krossar alla hinder
som hämmat min utveckling
De,som gjort mig blind,här
förhindrat min utcheckning

Alla rep har jag klippt av
befriat mitt inre nav
Simmat över Bedrövelsens hav
det var långt, gick nästan i kvav

Bestigit Sorgens Berg
högt, storm genom ben och märg !

Sprungit Frihetens Maraton
utmattad, men med passion !

Genomlidit min egen tortyr
uthärdade, blev lite yr

Till slut jag nått min hausse (¤)
låst upp Kvalens Lås
fann den rätta koden
följt de kloka råden
NU är Friheten Min !
Och ,DU, den kan också bli Din !
Gå samma väg som jag
men, Du, du får, ALDRIG, bli svag........

----
(¤)= "Hausse" . Ett uttryck som används, bl a inom aktievärlden, betyder ungefär, "höjd" , aktievärdena ligger bra, de har höjts väsentligt...







Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 255 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-17 20:55



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Måste ju tillägga att ovanstående skriftställning är den UTOPI som jag försöker leva efter, så jag har lång väg kvar till slutmålet.....
2010-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska