Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2 dikter


Himlen är oskyldigt blà

Jag ser upp mot himlen

den är oskyldigt blà

dessa regndroppar faller som

tàrarna pà barnets kind

Det sköna döljer

en tragedi

Men det finns fler tragedier

i denna ljuva värld

men i det ljuva finns det

nàgonting grymt som förgör

Ja, jag ser det grymma...

En gàng föll jag

ner till helvetet

men inte lät jag det grymma vinna

Fast jag lärde mig

att det finns alltid ett hopp

även om det ser mörkt ut

Jag fäller en tàr pà min kind

för alla barn

för alla som lider

under tyranniet...

Himlen är oskyldigt blà,

men ondskan finns under

denna oskyldiga himmel !
--------------------------------
Det finns dem

som inte tror pà tàrars kraft

men dessa tàrar inger hopp

ty bakom dessa finns det

kärlek

en stark kärlek som ger dig styrka

Tro pà dessa tàrar

ty de gör dig starkare

Men ibland àker jag

till min màne

där jag gràter en stund

Ja, du vet nog varför...




Fri vers (Modernistisk dikt) av Maria Thunholm
Läst 337 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-07-18 12:14



Bookmark and Share


  aol
Underbart vemodsvackert skaldat,
2018-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm