Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I 2:a världskrigets slutskede


I 2:a världskrigets slutskede
Gör motståndsmännen i Warzawa
Uppror
Röda armèn står utanför
Men man väntar
På order av Stalin

Till dess tyskarna har slagit ner upproret
Allt för att det inte ska finnas
Nån stark ledare som kan konkurrera
Med den framtida kommunism
Och kommunistledare som Stalin
Vill sätta in

Ett ytterliggare svek mot Polen
Av ”en av de allierade”
Men denna gång var det åter
Den ”allierade” som en gång
Startade hela kriget…

Än idag kan vi se efterverkningar
När den polske presidenten
Dör i en flygolycka
När han ska besöka och hedra minnet
Av de många tusen officerare
Som var offer i den första massakern
I detta krig….
Den av Stalin, när Stalin startade
Det kanske värsta kriget i historien

Man påstod sej ha gått ut i krig
”för Polens skull”
Men Polen slaktades och sen såldes ut
Och de hjälptes alla åt
STALIN var värst som alltid
Denna Stalin som Putin hyllar
”det är inte över än”


"VI har inte sett slutet än.."




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 149 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-19 12:39



Bookmark and Share


  anits VIP
Nej det har vi inte, mycket tänkvärt
2010-07-19

  Kaleman
Tänkvärd, tänkvärd...bra skit!
2010-07-19
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO