Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Granen



Granen
Insynsskydd
Skugga
Vacker

Men nu har den blivit för stor
Den skymmer för mycket
Den ska ner
För den skull

Men inte utan sorg
Och inte utan arbete
Med yxa och kil ska den spräckas
Till dess
Den är liten och sen torr nog
Att eldas

Med granens sprättiga glöd
Kommer den att brinna
Och ge värme, då när det behövs
Den enes död är den andres glöd
Men inte utan sorg….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 139 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-19 11:19



Bookmark and Share


  anits VIP
Fina rader, den här tycker
jag om
2010-07-19
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO