Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
28-01-2010 ??? (Sommarpalatset) en 10-ordare


Symbolerna (10-ordare)

Symbolerna är (så) mycket mer
än de namn vi ger dem.




Övriga genrer (Aforism) av näver de anima
Läst 392 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2010-07-19 20:23



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Svar till din undran nedan: Märkligt varför just denna, eftersom det mesta du skriver tycks mig ännu intressantare.

Min aning och erfarenhet är emellertid att texter inom mer krävande genrer, såsom sonett eller 10(0)-ordare, har större chans att bli utvalda pga att inte så många har gjort lika bra försök där.

Idén/tanken här är tydlig men komplex som en aforism ska vara (medan språkligt och formmässigt kan jag önska mycket mer).
2010-07-23

  Anna*
Sant i all enkelhet :-)
2010-07-21

    näver de anima
visst, o sen så finns det ju tanke-symboler också

förresten kan ngn tala om varför just denna textsnutt av alla hamnar på "utvalda texter"??
2010-07-20

  Mr Lindemann VIP
Ja, det säger sig ju självt
Det är därför det kallas "symboler"
Bokstäver, runor och siffror har alla en ursprungligt betydelse. Om vi går så långt tillbaka som till Egypten och Sumer där många av symbolerna uppstod så var dessa symboler tecken för föremål, aktiviteter och krafter (gudar). När så småningom Fenicierna och Grekerna ombildade och förenklade symbolerna till vårt nuvarande alfabet tog de inte bort betydelsen utan bara den synliga kopplingen till sitt ursprung.
2010-07-20
  > Nästa text
< Föregående

näver de anima