Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sårbarhet


Innerst inne

Känslan.
Den fanns kvar. Den levde fortfarande.
Jag hade ju svalnat.

Känslan.
En overklig, vibrerande förnimmelse.
Det snurrade. Det blev tyst.
Var det regnbågen jag såg?

Känslan.
Du hade allt i din hand i det ögonblicket.
Ja, jag kapitulerade. Du ville ju det.
Din självgodhet gick inte att ta miste på.

Känslan.
Den fanns där. Du visste det. Du såg det.
Men jag besvarade känslan med falskt förnuft.
Stolthet?

Känslan?
Äntligen såg jag rädslan i dina ögon. Osäkerhet.
Jag var inte längre i dina händer.
Förtvivlad?

Känslan?
Finns där för evigt. Men du får inte veta. Aldrig.
Sorg.











Fri vers av Hedwig Augustus
Läst 305 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-20 00:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Frälskelsen sägs ju vara ett tillstånd och kärlek en känsla. Båda två övergående tyvärr. Du får fram både den smärtsamma och den befriande känslan i din fina dikt.
Mycket bra!
2010-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Hedwig Augustus
Hedwig Augustus