Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
även om mycket är "flum" i detta så ligger även en hel del sanning i botten på detta....


tig å håll käft! (eller...för bra för dig....)

tystnaden fick en ny innebörd
sedan du tränat mig i det
liv som munkar och nunnor
ofta självplågande praktiserar
men jag dog inuti och svor
att aldrig bli som du ville ha mig
och innebär det synd är jag
trots allt fri...
dina gåtor ska jag aldrig
förlåta


tystnad som terapi
men vad menar du
hör du inte mina
skrik
jag är inte som du
det enda jag gillar
med dig är min kärlek
som lever än idag
men den blir allt svagare
jag går sakta framåt
men jag går
och njuter av alla ljud
från allt som inte är du



snart ska jag föra över den
kärlek som envist klamrar sig
fast i mitt hjärta
till godheten och trygghetens
famn
och viska ömt ett annat namn
till någon som inte är som du
och som kan trösta på samma språk
kärlekens och ömsesidighetens...
du hade inte samma ord
som mig
för någonting
fast du sa dig vara svensk
så förstod jag ingenting...

min tunga talar kärlekens språk
men du hade fastnat i hat och
bitterhet
aldrig såg du längre än till din
egen spegelbild
ditt ego var ditt allt
det enda du behövde
och verkligen ville ha

var det något annat som
för stunden lockade dig
tog du det eller gjorde
någon annan ledsen och besviken
hånfullt spottade du på de som
var kärleksfulla
den enda kärlek du kunde få
var ful och diktatorisk och du skröt
om hur du förnedrade och gav de
vad de förtjänade....
och de höll käft

så..nej tystnaden är inte min vän
den får du behålla som
tortyrmetod
att användas på andra
men aldrig mer på mig
jag är för bra för dig!




Fri vers av firefire
Läst 261 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-07-20 00:47



Bookmark and Share


    Niklas H
om detta är flum, får du gärna fortsätta flumma. Starkt och mkt bra.
2010-07-20

  aol
verkligen en stark text som talar om, en tragedi som en sån typ skapar, kraam till dej vännen,
2010-07-20

  Larz Gustafsson VIP
Munkars och nunnors tystnad är självvald och inget självplågeri.
Vi andra flyr ofta från tystnaden.
Varför?
2010-07-20

  LenaJohansson VIP
tar till mig denna...mkt bra
2010-07-20

  Emme VIP
Känner igen den där tystnaden. Mycket bra skrivet. Stå på dig vännen. Du är värd så mycket mer. Kram kram
2010-07-20

    Bodil Sandberg
säjer som anna här nere vissa människor är funtade så ..dom använder tigandet i närande syfte...dom får kickar av den upprörda responsen ...dom människorna ska man onekligen säja upp bekantskapen med - vad jag nu menar då alltså här..känslofullt skrivet med glöd och kraft!! applause!
2010-07-20

  Anna*
Mmm ... tystnad är en tortyrmetod ... och det tror jag de vet ... och utnyttjar... good for you! Kram
2010-07-20
  > Nästa text
< Föregående

firefire
firefire