Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleksrot



saknad, avser
bekymmer

rymmer naken
historien från igår

som lever kvar


då den var skapad
på verklig grund

ej något lätt
det som var tungt

rosroten


som tar sin tid, anstränger sig
och växer

i näringsfattig jord
om den måste

överleva


tanken, vi bar
genom skugga och dis

stannar ännu kvar

på kärlekens vis








Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-23 12:53



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
kom att tänka på att rosenröd heter rosenrot på tyska

Bröderna Grimm skrev om Snövit & Rosenröd "Schneeweißchen und Rosenrot"

(vad örten rosenrot kallas på tyska vet jag inte men det går lika bra med ginseng)

Be well,
LPWJ
2010-07-24

  Suzy med punkterna
Fint
2010-07-23
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP