Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av kvinna född

 

-Vi skulle kunna prata om ärr, sa han med hatten och la in en pinne i brasan.

Först senare slog det mig att det vi lågmält erkände för varandra runt brasan inte var de ärr vi fått utan de ärr som ännu inte läkt. De läkta pratade vi inte om och de ännu vidöppna nämnde vi inte alls. 

 

Det är något särskilt med det där att
bli uppsprättad
bli uppfläkt 
i det närmaste förblödd

och ändå älska själva orsaken

 

 

Vi föder skrevande över graven, det glimtar till för en sekund och så blir det mörkt igen. Man kan fråga sig varför vi ändå fortsätter att skreva när även sekunden innebär så mycket smärta att vi kan sitta runt en kakelugn och visa upp ärr i olika kulörta toner.

-Vi kan prata om ärr, sa han med hatten. Och det gjorde vi, men inte om de vidöppna ety de är alltför röda även i det mjuka sprakande skenet. 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Lena Krantz VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-07-24 16:15



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
And still life goes on...du skriver mycket bra här :)
2010-08-03

  Katinka VIP
Så bra skrivet, beskrivet. Vill veta mer. Både lite obehagligt och samtidigt intensivt innerligt. Bra!
2010-07-25

  Catharina Edin VIP
Fick aldrig chansen att prata om ärr. Men det kanske var tur det. Vi kanske aldrig skulle tagit oss därifrån då. Smärta kan vara oändlig.
Bra skrivet, Lena.
2010-07-24

  Per Teofilusson
Jadu, av samma anledning som vi njuter Billie Holidays musik?
2010-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP