Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu

Jag lägger dövörat till,
Eller har hela min kropp döv?
Jag har inte kollat mig, inte på ett tag.

Jag som vanligtvis brukar vara klok,
Beter mig som en idiot,
Eller har jag alltid det gjort?

Chokladen som brukar förgöra min sorg, smakar inte längre choklad,
Den smakar tegel, endast tegel.
Den har byggt mig en mur,
Riv den, snälla, riv!

Min röst brukade höras tydligast av alla,
Min publik brukade applådera till min sanna glädje,
Nu applåderar de till min falska sorg.

Ett ögonblick står jag tyst,
Ser tillbaka på allt jag gjort, gjort fel.
Höjer min slägga.

Jag vill ändras nu.




Fri vers (Fri form) av EllinorJH
Läst 198 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-07-24 20:01



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Slutet är mycket bra, ett rent av filmiskt slut. Med en bra slägga slår man sönder dystopiska murar. Jag kan inte annat än att tycka om att choklad finns med i texten. Det gör den "extra" aptitlig.
2010-07-24

    ej medlem längre
`Min röst brukade höras tydligast av alla,
Min publik brukade applådera till min sanna glädje,
Nu applåderar de till min falska sorg.

Ett ögonblick står jag tyst,
Ser tillbaka på allt jag gjort, gjort fel.
Höjer min slägga´

Fantatiskt bra...
2010-07-24
  > Nästa text
< Föregående

EllinorJH
EllinorJH